لوگوی پاسبان
Search

شرح وظایف مدیر حراست

شرح وظایف مدیر حراست

بخش حراست به عنوان چشم مدیریت در همه سازمان‌ها شناخته می‌شود، با توجه به این موضوع که بخش حراست اشراف کامل اطلاعاتی بر سایر واحدهای سازمان دارد مشاوری آگاه به امور مختلف در سازمان محسوب می‌شوند. در این مقاله به شرح وظایف مدیر حراست پرداختیم.
گرچه در لغت حراست را پاسداری و حفاظت می‌نامند، اما در عمل وظایف بخش حراست فراتر از پاسداری و حراست می‌باشد. به عنوان بخش مرکزی هر سازمان وظیفه حفاظت از اجزای ریز و درشت، مادی و معنوی سازمان بر عهده بخش حراست است.
حفاظت از امکانات مادی و معنوی و منابع انسانی سازمان، نیازمند علم، درایت، تخصص و روشن بینی اعضای تیم حراست به ویژه مدیر حراست است.

گشت و نگهبانی به فعالیت‌های نظارتی و حفاظتی اشاره دارد که با هدف تأمین امنیت و پیشگیری از وقوع ناامنی‌ها در مکان‌های مشخص انجام می‌شود.

مدیر حراست

شرح وظایف مدیر حراست و مهمترین وظیفه حراست

  • سالم سازی محیط کار
  • بررسی و کنترل منظم کمی و کیفی کارکنان
  • بررسی، احراز و برخورد با تخلفات مالی
  • حفاظت از تاسیسات و اماکن
  • حفاظت از اسناد و مدارک سازمان
  • ارائه مشاوره و اطلاع رسانی مستند در خصوص وضعیت سازمان به مقامات ارشد
  • در چهارچوب وظایف بخش حراست به انجام ماموریت های محوله بپردازد
  • ارائه گزارشات دوره ای از عملکرد تیم حراست سازمان

گزارشات متنوع و جامع از عملکرد نیروهای حراست را اینجا (نمونه گزارشات سیستم) ببینید.

چرا وجود حراست در سازمان الزامی است؟

راست و در راس آن مدیر حراست، با اتوماسیون حراست به عنوان پشتوانه‌ای محکم در حفظ سلامت اداری و همچنین سلامت کلی سازمان محسوب می‌شود. یکی از مهم‌ترین جنبه‌های هر سازمان در مسیر رسیدن به اهداف تعیین شده، سلامت درونی و بیرونی سازمان می‌باشد. خطر فساد مالی و اخلاقی همیشه در کمین سازمان‌های فعال است، و جلوگیری از بروز هر نوع آلودگی و پیشگیری از وقوع تخلفات در سازمان نیازمند مدیریت سیستمی و دقیق بخش حراست، به ویژه از طریق اتوماسیون حراست، می‌باشد. بخش حراست بایستی در وهله اول از نفوذ عوامل مخرب و آفت‌زا جلوگیری کرده و سپس با درایت و به کمک اتوماسیون حراست، تشخیص سریع آفت‌های درونی را انجام داده و با تشخیص به موقع، سلامت سازمان را حفظ نماید.

حراست فیزیکی

بخش حراست در سازمان در جهت دستیابی به دو هدف عمده به کارگرفته می‌شود.

  1. هدف کلان و راهبردی، ارتقا و حفظ توانمندی حفاظتی و امنیتی در جهت پیشبرد اهداف سازمان
  2. اهداف عملیاتی، ارائه مشورت های موثر و اطلاع رسانی سریع، اعمال نظارت مستمر و اجرای اقدامات موثر به منظور حفاظت همه جانبه از منابع مالی و انسانی سازمان

بخش حراست در پیشگیری از وقوع تخلفات چه نقشی دارد؟

سه نقش اصلی بخش حراست و مدیر حراست در پیشگیری از بروز تخلفات

  • گام اول نقش هشدار دهنده و پیشگیری کننده
  • گام دوم نقش درمان کننده یا اصلاح کننده
  • گام سوم ارجاع تخلفات صورت گرفته و پیگیری توسط مراجع ذیصلاح با توجه به قوانین سازمان

گام اولیه بخش حراست شباهت بسیاری با نهادهای بهداشتی در حفظ سلامت جسمی جامعه دارد. ابتدا جلوگیری از بروز هر نوع آلودگی و بیماری، در گام بعدی ارائه اقدامات درمانی مورد نیاز برای افرادی که آلوده شده‌اند و در پایان، در صورتی که گام اول و دوم موثر واقع نشد، مراتب جهت پیگیری و اقدام موثر به مراجع ذیصلاح ارجاع می‌شود. ضمن این فرآیند، وجود لیست تجهیزات نگهبانی به عنوان ابزاری کلیدی در بخش حراست، اطمیمنان از اجرای این مراحل را تضمین می‌کند. با درک بیشتر جنبه‌های کاری بخش حراست و نقش تجهیزات نگهبانی، به لزوم وجود این بخش در هر سازمان پی می‌بریم.

گام اول به سوی مدیریتی بهتر را با پاسبان

با نرم‌افزار پاسبان”دارای گواهی افتا” نظارت کارآمد، کاهش خطا و بهبود مدیریت امنیت نگهبانان را تجربه کنید!  

حفاظت از حقوق کارکنان

علم مدیریت یکی از جنبه های موفقیت سازمان ها را وجود کارکنانی با انگیزه و راضی اعلام کرده است. حال بخش حراست سازمان با شناسایی و ریشه یابی دلیل با دلایل نارضایتی کارکنان، نسبت به توجیه مدیریت و ارائه روش‌های اصلاحی برای حل این معضل اقدام نماید. عملکرد دو جانبه حراست در این باره خدمت اثربخشی به کارکنان و سازمان محسوب می‌شود. گستردگی و حساسیت این سمت با شرح وظایف مدیر حراست کاملا نمایان می‌شود.

توانایی شناخت و ریشه یابی انواع فساد

حراست در سازمان ها با دور اندیشی، تخلفات و جرایمی که احتمال وقوع آنها در سازمان وجود دارد را پیش بینی کرده و کارکنان را نسبت به این تخلفات آگاه می‌نماید. به این ترتیب با هوشیاری کارکنان از دام ها و کمین هایی که ممکن است پیش آید دو اقدام اساسی صورت می‌گیرد:

  1. جلوگیری از خسارت های احتمالی که قطعا هزینه گزافی برای سازمان ها در بر خواهد داشت.
  2. جلوگیری از وقوع تخلفات و انحرافت بین کارکنان.

مطمئنا تخلفاتی که ممکن است در هر سازمان به وقوع بپیوندند بسیار متنوع هستند. شناخت و آگاهی از تخلفاتی که ممکن است در سازمان تحت سرپرستی مدیر حراست، رخ دهد از جمله وظایف اصلی مدیر بخش حراست محسوب می‌شود.

شناخت انواع فساد

فساد کلان: این فساد بصورت باندی و توسط مدیران مافوق اداری و با ارقام قابل توجه انجام می‌شود. فساد سیاسی و حاکمیتی جزء فساد کلان محسوب می‌شود.

فساد خرد: این فساد توسط کارکنان جزء سازمان ها صورت می‌گیرد.

فساد سازمان یافته و فساد فردی: در فساد سازمان یافته میزان وجه (رشوه) و شخص دریافت کننده در سازمان مشخص است و تنها در صورت پرداخت وجه کار انجام میگیرد. در فساد فردی وجه به یک یا چند مامور دولتی پرداخت می‌شود، در این فساد هیچ تضمینی برای انجام کار وجود ندارد.

فساد قاعده مند و فساد غالب

فساد قاعده مند: در این فساد احتمال کشف و مجازات فساد کم است و به همین دلیل انگیزه انجام فساد بسیار زیاد است.
فساد غالب: فساد غالب فسادی است که کلیه دستگاه های دولتی را فرا گرفته باشد.

مطالب این پست را با دوستان خود به اشتراک بگذارید!

دیدگاهتان را بنویسید

آخرین اخبار و مقالات